Denumire curs
5 zile
Auditor EXTERN in domeniul sigurantei alimentare conform ISO 22000:2018 si ISO 19011:2018
Perioada si loc de desfasurare
26 – 30.02.2024
Online
01 – 05.07.2024
Online
21 – 25.10.2024
Online
Obiective
Obtinerea si dezvoltarea competentelor generale si specifice ocupatiei „Auditor Extern in domeniul sigurantei alimentului”:
• Intelegerea cerintelor standardului ISO 22000:2018 din punct de vedere a ce trebuie urmarit atat de auditati cat si de auditori in timpul auditului
• Intelegerea cerintelor standardului ISO 19011:2018
• Gandirea bazata pe risc transpusa in programarea, planificarea si efectuarea auditurilor
• Planificarea, efectuarea si raportarea auditului avand in vedere riscurile si necesitatile utilizatorilor rezultatelor auditurilor
• Competenta si evaluarea auditorilor
• Evaluarea conformitatii si a eficacitatii sistemului de management
• Lucrul in echipa
Grup tinta
• Manageri executivi din filiera agro-alimentara interesati de activitatea de audit
• Conducatori echipa pentru siguranta alimentelor
• Responsabili pentru sistemului de management al calitatii, in vederea integrarii sistemului de management al sigurantei alimentului
• Persoane care desfasoara sau doresc sa desfasoare activitati de audit în domeniul sistemelor de management al sigurantei alimentului
Tematica
• Prezentarea principalelor cerinte ale ISO 22000:2018 din punct de vedere a ce trebuie urmarit atat de auditati cat si de auditori in timpul auditului
• Coordonarea programului de audit
• Planificarea si efectuarea auditului avand in vedere riscurile si necesitatile utilizatorilor rezultatelor auditurilor
• Conducerea unui audit avand in vedere riscurile si necesitatile utilizatorilor rezultatelor auditurilor
• Monitorizarea performantei auditului si a aplicarii programului de audit
• Imbunatatire continua a programului de audit si a procesului de audit
• Competenta si evaluarea auditorilor
• Corelarea cu cerintele legale privind sistemul HACCP
• Studii de caz pentru aprofundarea cunostintelor privind realizarea unui audit intern / extern al SMSA
Competente dobandite
• Intelegerea cerintelor standardului ISO 22000:2018 din punct de vedere a ce trebuie urmarit atat de auditati cat si auditori in timpul auditului
• Intelegerea cerintelor standardului ISO 19011:2018
• Gandirea bazata pe risc transpusa in programarea, planificarea si efectuarea auditurilor
• Principii de auditare
• Managementul programului de audit
• Planificarea si efectuarea auditului avand in vedere riscurile si necesitatile utilizatorilor rezultatelor auditurilor
• Monitorizarea performantei auditului si a aplicarii programului de audit
• Imbunatatirea continua a programului de audit si a procesului de audit
• Efectuarea si raportarea auditului orientat pe valoare adaugata pentru performanta organizatiei
• Competenta si evaluarea auditorilor
• Evaluarea conformitatii si a eficacitatii sistemului de management al sigurantei alimentului