Auditor INTERN al sistemului integrat de management calitate – siguranta alimentului conform ISO 9001:2015, ISO 22000:2018 si ISO 19011: 2018

Denumire curs

5 zile

Auditor INTERN al sistemului integrat de management calitate – siguranta alimentului conform ISO 9001:2015, ISO 22000:2018 si ISO 19011: 2018

Perioada si loc de desfasurare

03 – 06.06.2024

Online

Obiective

  • Obtinerea si dezvoltarea competentelor generale si specifice ocupatiei „Auditor intern in domeniul calitatii si al sigurantei alimentului”
  • Intelegerea cerintelor standardelor ISO 9001:2015 si ISO 22000:2018 din punct de vedere a ce trebuie urmarit atat de auditati cat si de auditori in timpul auditului
  • Intelegerea cerintelor standardului ISO 19011:2018
  • Gandirea bazata pe risc transpusa in programarea, planificarea si efectuarea auditurilor
  • Planificarea, efectuarea si raportarea auditului avand in vedere riscurile si necesitatile utilizatorilor rezultatelor auditurilor
  • Competenta si evaluarea auditorilor
  • Evaluarea conformitatii si a eficacitatii sistemului de management
  • Lucrul in echipa

Grup tinta

  • Manageri executivi
  • Reprezentanti ai managementului calitatii si/sau reprezentanti din filiera agroalimentara interesati de activitatea de audit
  • Membrii ai departamentelor de calitate si/sau conducatorii echipelor pentru siguranta alimentelor
  • Sefi de compartimente
  • Responsabili pentru sistemul de management al calitatii, in vederea integrarii sistemului de management al sigurantei alimentului
  • Persoane implicate in implementarea si/sau functionarea unui sistem integrat de management calitate – siguranta alimentului
  • Persoane care desfasoara sau doresc sa desfasoare activitati de audit in domeniul sistemelor de management al calitatii/ sigurantei alimentului

Tematica

  • Prezentarea principalelor cerinte ale ISO 9001 – ISO 22000 din punct de vedere a ce trebuie urmarit atat de auditati cat si de auditori in timpul auditului
  • Coordonarea programului de audit
  • Planificarea si efectuarea auditului avand in vedere riscurile si necesitatile utilizatorilor rezultatelor auditurilor
  • Conducerea unui audit avand in vedere riscurile si necesitatile utilizatorilor rezultatelor auditurilor
  • Monitorizarea performantei auditului si a aplicarii programului de audit
  • Imbunatatire continua a programului de audit si a procesului de audit
  • Competenta si evaluarea auditorilor
  • Corelarea cu cerintele legale privind sistemul HACCP
  • Studii de caz pentru aprofundarea cunostintelor privind realizarea unui audit intern

Competente dobandite

  • Intelegerea cerintelor standardelor ISO 9001:2015 – ISO 22000:2018 din punct de vedere a ce trebuie urmarit atat de auditati cat si de auditori in timpul auditului
  • Intelegerea cerintelor standardului ISO 19011:2018
  • Gandirea bazata pe risc transpusa in programarea, planificarea si efectuarea auditurilor
  • Principii de auditare
  • Managementul programului de audit
  • Planificarea si efectuarea auditului avand in vedere riscurile si necesitatile utilizatorilor rezultatelor auditurilor
  • Monitorizarea performantei auditului si a aplicarii programului de audit
  • Imbunatatirea continua a programului de audit si a procesului de audit
  • Efectuarea si raportarea auditului orientat pe valoare adaugata pentru performanta organizatiei
  • Competenta si evaluarea auditorilor
  • Evaluarea conformitatii si a eficacitatii sistemului de management al calitatii si al sigurantei alimentului.

    Prin trimiterea acestui formular dau acordul SRAC pentru utilizarea si prelucrarea datelor mele cu caracter personal conform Regulamentului UE 2016/679 in vederea comunicarii privind activitatile de evaluare a conformitatii (certificare, inspectie, verificare, expertiza tehnica etc.) cat si pentru a primi informatii si comunicari privind activitati conexe acestui domeniu. Aceste date nu vor fi folosite in alte scopuri decat cele descrise mai sus si nu vor fi comunicate catre terti decat in cazurile cerute de lege.