Denumire curs
4 zile
Manager in domeniul sigurantei alimentare conform ISO 22000:2018
Perioada si loc de desfasurare
Online
Obiective
– Insusirea unei terminologii corecte in domeniul sigurantei alimentului, precum si cunoasterea cerintelor legale şi de reglementare, imbunatatirea comunicarii pe lantul alimentar
– Cresterea abilitatilor participantilor de a identifica corect si la timp un pericol de siguranta alimentului pentru evitarea neconformitatilor, rebuturilor, reclamatiilor clientilor, sanctiunilor din partea Autoritatilor
– Pregatirea tuturor participantilor pentru implementarea unui sistem de management al sigurantei alimentului (SMSA) , precum si pentru integrarea acestuia cu alte sisteme de management
Grup tinta
– Manageri executivi din filiera agro-alimentara
– Conducatori echipa pentru siguranta alimentelor
– Membri echipa pentru siguranta alimentului si specialist care se vor ocupa de proiectarea, implementarea si gestionarea sistemului de management al sigurantei alimentului
– Responsabili pentru sistemului de management al calitatii, in vederea integrarii sistemului de management al sigurantei alimentului
– Toate persoane implicate in implementarea si/sau functionarea unui sistem de management al sigurantei alimentului
Tematica
– Prezentarea standardelor din familia ISO 22000:2018
– Termeni si definitii specifice sigurantei alimentului
– Stabilirea obiectivelor si a politicii de siguranta alimentului
– Principii generale de igiena alimentara conform CAC/RCP 1-1996, Rev. 1-2003- Codex Alimentarius – “Recomanded International Code of Practice. General Principles of Food Hygiene”
– Cerintele ISO 22002
– Metoda HACCP. Principiile HACCP
– Proiectarea si implementarea unui Sistem de Management al Sigurantei Alimentului
– Legislatie agro-alimentara
Competente dobandite
– Insusirea unei terminologii corecte in domeniul sigurantei alimentului, precum si cunoasterea cerintelor legale si de reglementare, imbunatatirea comunicarii pe lantul alimentar
– Cresterea abilitatilor participantilor de a identifica corect si la timp un pericol la siguranta alimentului pentru evitarea neconformitatilor, rebuturilor, reclamatilor clientilor, sancţiunilor din partea Autoritatilor
– Pregatirea tuturor participantilor pentru documentarea, implementarea si monitorizarea unui sistem de management al sigurantei alimentului (SMSA) , precum si pentru integrarea acestuia cu alte sisteme de management
– Realizarea auditului intern
– Coordonarea realizarii analizei managementului
– Imbunatatirea (SMSA)