Denumire curs
4 zile
Sistem integrat de management conform ISO 9001:2015 si ISO 22000:2018
Perioada si loc de desfasurare
ONLINE
Obiective
– Utilizarea sistemelor de management integrat calitate si siguranta alimentului
Grup tinta
– Manageri executivi
– Reprezentanti ai managementului calitatii
– Membrii ai departamentelor de managementul calitatii/ Departamentelor Calitate
– Specialisti din departamentul calitate / siguranta alimentelor din cadrul organizatiilor care formeaza lantul alimentar
– Conducatori echipa pentru siguranta alimentelor
– Membri echipa pentru siguranta alimentului
– Sefi de compartimente
– Toate persoane implicate in implementarea si/sau functionarea unui sistem de management integrat calitate –siguranta alimentului
Tematica
– Proiectarea si aplicarea abordarii bazate pe proces, plecand de la rezultatele pe care organizatia le vizeaza
– Proiectarea buclei de feedback a procesului
– Prezentarea cerintelor referentialelor ISO 9001 si ISO 22000
– Prezentarea principiilor HACCP
– Stabilirea obiectivelor si planificarea sistemului de management al calitatii si sigurantei alimentelor
– Prezentarea etapelor de lucru in vederea documentarii, implementarii si mentinerii unui sistem de management al calitatii si sigurantei alimentelor
Competente dobandite
– Determinarea proceselor Sistemului de management integrat
– Stabilirea modului de grupare a produselor si de analiza a riscurilor privind siguranţa produselor alimentare
– Documentarea SMCSA
– Implementarea SMCSA
– Monitorizarea SMCSA
– Instruirea personalului
– Realizarea auditului intern
– Coordonarea realizarii analizei managementului
– Imbunatatirea SMCSA